Ebusinessforum site Ebusinessforum site
Ebusinessforum siteΥπουργείο ΑνάπτυξηςΚοινωνία της Πληροφορίας
Ebusinessforum site Ebusinessforum site Ebusinessforum site Ebusinessforum site ENGLISH | GREEK
body_bg_left


   
orangearrowΔιαδρομή: Αρχική σελίδα » Νέα και εκδηλώσεις » Νέα και εκδηλώσεις » Παρουσίαση του νέου του Ebusinessforum

Νέα του δικτυακού τόπου

Νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την πρόοδο στις TΠE

Πηγή: EKT |
Αναννεώθηκε: 15/05/2008


Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους είναι πλέον τακτικοί χρήστες του Διαδικτύου, 80% διαθέτουν ευρυζωνική σύνδεση, ενώ 60% των δημόσιων υπηρεσιών στην ΕΕ είναι πλήρως διαθέσιμες online. Επιπλέον, τα δύο τρίτα των σχολείων και ένας στους δύο ιατρούς χρησιμοποιούν ευρυζωνικές συνδέσεις. Tα παραπάνω επισημαίνονται στη νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα έως τώρα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας i2010, της ψηφιακής στρατηγικής της ΕΕ για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Όπως προκύπτει από τα πορίσματα της έκθεσης, η στρατηγική «i2010-Ευρωπαϊκή κοινωνία της πληροφορίας για την ανάπτυξη και την απασχόληση», η οποία έδωσε το έναυσμα για νέες κοινοτικές πρωτοβουλίες στην κανονιστική ρύθμιση, την έρευνα και τις συνεργασίες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, άρχισε πλέον να αποδίδει καρπούς. Η ΕΕ διαθέτει την ευρύτερα αναπτυγμένη αγορά καταναλωτών παγκοσμίως και 100 εκατ. ευρυζωνικές διαδικτυακές συνδέσεις, βρίσκεται επομένως σε καλή θέση ώστε να δρέψει τα οικονομικά οφέλη των ΤΠΕ.

Το 2007, το Διαδίκτυο προσέλκυσε περίπου 40 εκατ. νέους τακτικούς χρήστες στην ΕΕ (συνολικά 250 εκατ. σήμερα). Την τελευταία πενταετία, οι ΤΠΕ είχαν μεγάλο αντίκτυπο στις δημόσιες υπηρεσίες, ιδιαίτερα στην online διάθεση των υπηρεσιών εκπαίδευσης και υγείας. Περισσότερα από 96% των ευρωπαϊκών σχολείων συνδέονται πλέον με το Διαδίκτυο, τα δύο τρίτα από αυτά με ευρυζωνική σύνδεση. Στον τομέα της υγείας, το 57% των ιατρών στέλνουν ή δέχονται σήμερα ιατρικά δεδομένα των ασθενών τους (έναντι 17% το 2002), ενώ το 46% λαμβάνει ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα των εργαστηρίων (11% το 2002). Το 77% των επιχειρήσεων στην ΕΕ διέθεταν ευρυζωνική σύνδεση το 2007 (62% το 2005) και το ίδιο ποσοστό πραγματοποιεί τραπεζικές συναλλαγές μέσω Διαδικτύου (70% το 2005).

Η θέση της Ελλάδας παρουσιάζει σταθερή βελτίωση, ωστόσο οι επιδόσεις παραμένουν χαμηλές, κατατάσσοντας τη χώρα μας στις τελευταίες θέσεις ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ. Το ποσοστό χρηστών του Διαδικτύου είναι 28% (μέσος όρος ΕΕ: 51%) και μας τοποθετεί στην προτελευταία (26η) θέση. Η διείσδυση της ευρυζωνικότητας τον Ιανουάριο του 2008 είχε φτάσει το 9,1% (ποσοστό πολύ χαμηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ που βρίσκεται στο 20%).Στην έκθεση σημειώνεται επίσης η περιορισμένη χρήση online υπηρεσιών, κυρίως από τους ιδιώτες, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα της διάθεσης των δημόσιων υπηρεσιών online.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη χρήση online υπηρεσιών από ιδιώτες, η Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση, μεταξύ των 27 κρατών μελών. Αντίθετα, η χρήση online υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις βρίσκεται αρκετά υψηλότερα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Τέλος, κάτω από τον μέσο όρο βρίσκονται και οι δείκτες σχετικά με τις γνώσεις ΤΠΕ του γενικού πληθυσμού και του εργατικού δυναμικού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: http://www.ekt.gr/content/display?ses_mode=rnd&ses_lang=el&prnbr=73441


back back
 
right  search 
   Εισάγετε την λέξη που θέλετε να αναζητήσετε στο ebusinessforum

  
 
 gΧρησιμοποιεί την λειτουργικότητα του Google.
foot Printsendtoafriendfeefbackother 
Υπουργείο Ανάπτυξης  Η δικτυακή πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης  Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας  ΕΔΕΤ / GRNET  Κοινωνία της Πληροφορίας  Το "e-business forum" και ο παρών δικτυακός κόμβος εντάσσονται στο Ε.Π. "Κοινωνία της Πληροφορίας" (μέτρο 3.1), υλοποιούνται από την ΕΔΕΤ Α.Ε. και συγχρηματοδοτούνται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από εθνικούς πόρους.
Ο Δικτυακός τόπος www.ebusinessforum.gr δημιουργήθηκε και συντηρείται από την Ομάδα Ατλαντίδα http://www.atlantis-group.gr - Πανεπιστήμιο Κρήτης
Created and maintained with Free and Open Software http://www.open-source.gr. rss
Περιορισμός ευθύνης - Copyright @ 2006
footer
footer