Ebusinessforum site Ebusinessforum site
Ebusinessforum siteΥπουργείο ΑνάπτυξηςΚοινωνία της Πληροφορίας
Ebusinessforum site Ebusinessforum site Ebusinessforum site Ebusinessforum site ENGLISH | GREEK
body_bg_left


   
orangearrowΔιαδρομή: Αρχική σελίδα » Νέα και εκδηλώσεις » Νέα και εκδηλώσεις » Παρουσίαση του νέου του Ebusinessforum

Νέα του δικτυακού τόπου

1o Παγκόσμιο Συνέδριο για την Επιστήμη του Web

Αναννεώθηκε: 18/03/2009

Σχετικό αρχείο: pdf Αρχείο

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, συμμετέχει στη διοργάνωση του WebScience Conference 2009 - Society On-Line το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά παγκοσμίως στην Ελλάδα από το WSRI (Web Science Research Initiative) και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στις 18-20 Μαρτίου 2009(«Θέατρον», Πειραιώς 254, Ταύρος / Αθήνα).

Κορυφαίοι επιστήμονες από το χώρο της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής και το χώρο των Κοινωνικών Επιστημών θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Sir Tim Berners-Lee, εφευρέτη του World Wide Web και Top Agenda Setter, τον Ιωσήφ Σηφάκη, τον πρώτο Έλληνα που έλαβε το Turing Award για το 2007, και τονJacques Bus, Head of Unit, D4 - ICT for Trust and Security DG Information Society, για το παρόν και το μέλλον του Διαδικτύου, και να καταθέσουν τις απόψεις τους για την ανάπτυξη της Επιστήμης του Web (Web Science).

Η πρωτοβουλία για την Επιστήμη του Web στοχεύει στην κατανόηση του αντίκτυπου των νέων τεχνολογιών της Πληροφορίας και του Διαδικτύου στο επιστημονικό πεδίο και στην καθημερινή πρακτική. Από αυτή την άποψη, τοWeb Science Conference 2009: Society On-Line προσεγγίζει, χωρίς να περιορίζεται σε αυτές, θεματικές όπως:

  • E-Marketing & E-Commerce
  • Η Συμπεριφορά του Καταναλωτή στο Διαδίκτυο
  • Ατομικά Δικαιώματα & Διαχείριση Συγκρούσεων στο Διαδίκτυο
  • Ψυχολογία και Διαδίκτυο
  • Ασφάλεια, Προσωπικά Δεδομένα & Αξιοπιστία στον Κυβερνοχώρο
  • Περιπτωσιολογικές Μελέτες για την Επιστήμη του Web
  • Κοινωνική Δικτύωση & Ταυτότητα
  • Ουδετερότητα & Έλεγχος στο Διαδίκτυο
  • Πολιτική & Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στο Διαδίκτυο

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Θα συμμετέχουν επίσης o Υπουργός Πολιτισμού Α. Σαμαράς, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ¶. Σπηλιωτόπουλος και η Πρόεδρος της ACM Καθηγήτρια Dame Wendy Hall.

Οι εργασίες του συνεδρίου στην κεντρική αίθουσα "Αντιγόνη" θα μεταδοθούν ζωντανά από το ΕΔΕΤ. Οι μεταδόσεις θα γίνονται με δύο τρόπους:
- Μέσω της υπηρεσίας μεταδόσεων ζωντανών εικονορροών του ΕΔΕΤ, με video τυπικής ανάλυσης και μετάδοση unicast: http://vod.grnet.gr/.

Στην αρχική σελίδα, στην ενότητα Προγραμματισμένες Μεταδόσεις, δημοσιεύονται ανακοινώσεις για τις μεταδόσεις κάθε ημέρας ξεχωριστά. Ο τίτλος κάθε ανακοίνωσης περιέχει σύνδεσμο προς το URL της μετάδοσης.

Για να παρακολουθήσετε τη μετάδοση είναι απαραίτητη σύνδεση στο Διαδίκτυο με διαθέσιμο εύρος ζώνης τουλάχιστον 200 Kbps και λογισμικό Real Player, Helix Player ή ισοδύναμο. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στη σχετική σελίδα στον παραπάνω ιστότοπο.

- Μέσω της πιλοτικής υπηρεσίας Διαδικτυακής Τηλεόρασης του ΕΔΕΤ, με video υψηλής ανάλυσης και μετάδοση multicast: http://iptv.grnet.gr/multicast/net_channels.php.

Για να παρακολουθήσετε τη μετάδοση είναι απαραίτητη ευρυζωνική σύνδεση στο ΕΔΕΤ με δυνατότητα IP multicast και λογισμικό VLC media player. Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε τους συνδέσμους Οδηγίες και Βοήθεια που εμφανίζονται στην παραπάνω σελίδα. Χορηγός Επικοινωνίας Internet του συνεδρίου WebSci 09 είναι το Pathfinder.gr http://tech.pathfinder.gr/websci09/704195.html.


back back
 
right  search 
   Εισάγετε την λέξη που θέλετε να αναζητήσετε στο ebusinessforum

  
 
 gΧρησιμοποιεί την λειτουργικότητα του Google.
foot Printsendtoafriendfeefbackother 
Υπουργείο Ανάπτυξης  Η δικτυακή πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης  Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας  ΕΔΕΤ / GRNET  Κοινωνία της Πληροφορίας  Το "e-business forum" και ο παρών δικτυακός κόμβος εντάσσονται στο Ε.Π. "Κοινωνία της Πληροφορίας" (μέτρο 3.1), υλοποιούνται από την ΕΔΕΤ Α.Ε. και συγχρηματοδοτούνται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από εθνικούς πόρους.
Ο Δικτυακός τόπος www.ebusinessforum.gr δημιουργήθηκε και συντηρείται από την Ομάδα Ατλαντίδα http://www.atlantis-group.gr - Πανεπιστήμιο Κρήτης
Created and maintained with Free and Open Software http://www.open-source.gr. rss
Περιορισμός ευθύνης - Copyright @ 2006
footer
footer